Cate caractere indexeaza Google din Title Tag (test)

S-a iscat astazi, din nou, discutia cu “cate caractere indexeaza Google din Title tag”.

Google afiseaza in jur de 60 de caractere in paginile cu rezultate.

Pe .ro, daca dam o cautare, o sa gasim pareri de genul: titlul ar trebui sa fie in jur de 30, 40-50, 70 de caractere. Chiar si All in One SEO Pack pentru WordPress ne da ca sugestie “cele mai multe motoare de cautare indexeaza pana la 60 de caractere”.

Un test pe .com facut de echipa lui David Naylor a aratat ca se indexeaza un minim de 213 caractere. Ma intreb daca sunt mai multe. Haideti sa testam.

M-am gandit asa: scriem postul, punem Title Tag de test mult mai lung de obicei; hai sa zicem 1000 de caractere, majoritatea lor fiind in combinatii unice astfel incat sa nu existe competitori. Respectivele combinatii nu vor fi regasite in descrierea sau in continutul testului.

Puteti vedea in titlul browserului sau mai jos care este titlul pe care l-am ales (creat random cu un generator din titlul testului) de 1000 de caractere (spatii incluse). L-am pus imagine, ca sa nu apara in continutul postului, astfel avand sanse sa rankez pentru el. Am si testat ultimele siruri de caractere sa fiu sigura ca nu rankeaza nimeni pentru ele.

Dupa cateva zile o sa fac o cautare dupa siruri de cuvinte intamplatoare din titlu (exact) si verificam daca post-ul apare la respectivele cautari sau nu.

Update (9 Martie 2011)

Au aparut ultimele caractere din titlul postului, deci Google indexeaza minim 1000 de caractere (spatii incluse):

Daca e intelept sau nu sa le folosim pe toate, asta este alta poveste :).

Update (1 octombrie 2011)

Dupa discutia de pe http://www.seomoz.org/blog/title-tags-is-70-characters-the-best-practice-whiteboard-friday am realizat ca ar fi fost intelept sa las title tag-ul asa cum era in test. L-am introdus din nou astazi. Ma astept sa fie din nou indexat in cateva zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *