Ce inseamna seo?

SEO = optimizarea pentru motoarele de cautare = se face la nivel de pagina web si reprezinta totalitatea tehnicilor prin care se optimizeaza pagina cu scopul cresterii vizibilitatii acesteia in rezultatele organice ale motoarelor de cautare. Obiectivul final al acestui proces este cresterea traficului venit din motoarele de cautare. Si a calitatii lui (chiar daca nu vorbeste nimeni despre calitate – trafic sa fie, nu?!!).

Dupa 1 an de “nefacut seo“, seogan este foarte bine indexat si are o rata de abandon decenta :). Cu toate astea, site-ul nu a rankat niciodata pentru cuvinte foarte competitive (gen seo). Traficul din motoarele de cautare reprezinta 52% din traficul venit pe blog, si a avut o evolutie interesanta. Am fost chiar scoasa din motoarele pentru aproape o saptamana in luna mai. Nefacand seo, asta a fost chiar o surpriza si bineinteles ca am dat vina pe probleme de server. Nici acum nu stiu ce a cauzat scoaterea din index.

Trafic din seo

Primele 2 surse de trafic dupa organic sunt Facebook si Twitter. Plus.google.com isi face incet simtita prezenta in ultima luna, dar nimic semnificativ inca.

Traficul din motoarele de cautare a venit din cuvinte long tail, intrebari pe care le pun userii care aterizau pe pagini specifice care le raspundeau acestor intrebari.

Posturile cele mai comentate de useri (specialisti sau nu) nu sunt si cele cel mai bine vazute de motoarele de cautare. Ce-ar fi daca nu am face seo, Sfatul de la ora 5, Link building – Cui folosesc comentariile pe bloguri au adus surse din referrals, dar nu din motoarele de cautare. Explicatie? Nu sunt optimizate seo. Ce-ar fi daca nu am face seo este de abia pe locul 8 in paginile care au adus trafic din motoarele de cautare. Pagina home este de abia pe locul 4, dupa trei posturi foarte specifice care aduc mult trafic din long tail. Surprinzator, imi place lucrul acesta.

Ce inseamna seo? Pentru mine optimizarea site-ului inseamna:
– sa dau userilor continutul de care au nevoie (cel mai important)
– sa condimentez pe cat posibil site-ul pentru motoarele de cautare
– sa ridic site-urile partenerilor dandu-le recunoasterea si autoritatea de care au nevoie pentru a ranka la randul lor
– sa cresc autoritatea site-ului prin prezenta pe alte site-uri (implicita si naturala); in Romania, directoarele inca fac parte din aceasta categorie. 🙂

E timpul sa ma apuc de seo :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *