De ce folosesc Google Webmaster Tools?

Cateva motive pentru care inca mai folosesc Google Webmaster Tools (GWT).

Imi da informatii despre malware. Pe site-urile mari, cateodata nu stii ce se intampla daca nu a tipat nici un user ca are probleme la accesarea unei pagini sau daca nu ai vizitat pagina astfel incat sa vezi imaginea de mai jos:

Dar daca ai obiceiul (bun) de a verifica Google Webmaster Tools din cand in cand, vei fi anuntat daca site-ul a fost infectat sau nu:

Imi da informatii despre erorile 404, de crawing, URL-ul care nu pot fi accesate.

Alarmele pot fi false dar dupa o verificare atenta, pot determina daca GWT are sau nu dreptate.

Imi da informatii despre timpul de incarcare a paginii (de catre roboti). Daca nu am subscriere la Gomez, daca nu folosesc plugin-urile pentru a verifica timpul de incarcare al paginii, GWT imi da informatii rapide despre cum stau. Pot vedea trend-ul si daca stau cat de cat bine sau nu:

Din punct de vedere optimizare site, nu il folosesc prea mult. Decat pentru o privire initiala asupra sugestiilor de optimizare HTML (tag-uri duplicate). Pe care totusi nu le iau de-a buna :).

Dar ce imi place cel mai mult la GWT, este raportul de termeni de cautare (search queries). Nu am descoperit un alt tool care sa imi dea informatie despre numarul de afisari (impresii) pe care le primesc pe motorul de cautare. Cred ca este esential sa stiu nu numai ce trafic primesc din motoarele de cautare, dar si la cate afisari paginile site-ului meu apar in paginile cu rezultate organice, care este CTR-ul pentru pozitiile diferite pe care le au paginile site-ului in motoarele de cautare si chiar paginile cu care rankez.

Va recomand sa-l folositi, dar sa nu va bazati 100% pe el :).

 

Vrei sa iti imbunatatesti site-ul?

Trimite un mail la gabi [at] seogan [punct] ro sau lasa comentariu la Sfatul de la ora 5 cu numele, adresa de mail, URL-ul site-ului pe care il doresti analizat, si cu obiectivele pe care le ai pentru site. In fiecare saptamana voi scrie un post in care o sa fac o scurta prezentare a site-ului, obiectivul lui si dau cele 5 sfaturi de imbunatatire. In plus, o sa invit si alti specialisti de pe piata de online din Romania sa se implice. In functie de disponibilitatea lor, cele 5 sfaturi ar putea deveni 10 sfaturi, 15 sfaturi, 20 sfaturi…

Nu uita, in fiecare sambata, la 5pm, la Sfatul de la ora 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *