Indexarea – Bing Webmaster Tools

Acum cateva saptamani am hotarat sa incep o analiza cu Bing Webmaster Tools pe cateva site-uri pe care lucrez. Procedeul de implementare este foarte usor. Ca si la Google Webmaster Tools, trebuie sa verifici faptul ca esti webmaster al site-ului uploadand un fisier de verificare in directorul radacina al site-ului, sau implementand un meta tag de verificare.

Bing ne ofera sectiunile de Crawl, Index si Traffic. Majoritatea informatiilor ni le ofera si Google Webmaster Tools; bineinteles pentru Google :).

Foarte, foarte interesant in partea de Indexare este Index Explorer, care spre deosebire de Google, ne ofera o structura de foldere indexate de catre motorul de cautare.

Avem posibilitatea de a bloca respectivul director direct din platforma (nu va temeti nu am dat Confirm pentru a bloca folderul de angajari :)):

O alta parte foarte folositoare este optiunea URL Normalization tot din sectiunea Index. Pentru cei care trackuiesc manual campaniile si au probleme cu indexarea lor, este mana din cer :):

Pentru kondiment.ro nu este cazul, dar pentru cei care avem site-uri cu probleme de genul continut duplicat, deja este foarte simplu sa:

– verificam continutul duplicat care este indexat
– blocam acel continut pentru motorul de cautare

Pentru mine, structura oferita de Bing mi-a dovedit faptul ca motoarele de cautare nu crawleaza si indexeaza numai continutul pe care il gaseste prin link-uri. Verificati si vedeti.

Cum crawleaza si indexeaza motorul de cautare continutul? Urmeaza intr-un episod viitor…

Multumesc Kondiment pentru dreptul de a folosi imaginile de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *