Link Building – Cui folosesc comentariile pe bloguri? (test)

Comentarea pe bloguri este una dintre metodele cele mai folosite de link building. Cu follow sau nofollow. Manual sau automat – vai si amar ce ne-am saturat de spam! Ce conteaza ca sunt de slaba calitate, un link este un link, nu-i asa?

Am o banuiala insa, de cand blogul meu a inceput sa apara pentru cautarile cu “mihai ghita” care a comentat pe blogul meu. Ca un comentariu pe un blog nu foloseste celui care il pune, ci blogului pe care este pus.

Deci, m-am gandit sa testez. Vreau sa vad cine beneficiaza in urma comentarii. Cine rankeaza daca comentez la un blog cu nofollow? Site-ul meu? Site-ul pe care este pus comentariul? Sau ambele?

Planul e asa:

– sa comentez pe Interviu Gabriela Andrei – Kondiment cu un nume ciudat. Am generat random un sir de caractere pornind de la seogan: (am pus imagine, ca sa nu apara ca text in acest post). Am verificat si nu exista competitori, deci avem sanse mari sa rankam foarte repede pentru acest termen.

– peste cateva zile fac cautarea in google.ro/google.com si vedem cine apare pentru respectiva cautare – SEO Romania, Seogan sau ambele?

Ce parere aveti?

Sorry, there are no polls available at the moment.

Update (7 Martie 2011)

A aparut SEO Romania in cautari:

Sunt curioasa daca are sanse sa apara si seogan in timp :).

Update: 6 Mai 2011

seogan.ro tot nu apare la cautari. Numai seo-romania.com:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *