Monitorizarea backlink-urilor

Link building-ul consta in castigarea de linkuri. Fie ca este vorba de directoare, articole in presa, posturi in bloguri, linkuri de la parteneri e important de stiut daca aceste linkuri se pierd sau nu.

Astazi va voi prezenta un tool care va ajuta sa monitorizati linkurile pe care le primiti de la alte site-uri.

MonitorBacklinks.com este creat special pentru monitorizarea backlink-urilor. Unul dintre cele mai simple tool-uri pe care le-am intalnit, ofera posibilitate de a adauga un link cu data de expirare a linkurilor, tag-uri (care pot fi in functie de tipul linkului sau cum va place sa va organizati):

Optiuni de uploadare a linkurilor:

– manual, link cu link
– prin fisier csv; linkurile vor fi insa updatate la 4 ore dupa ce au fost uploadate
– cu ajutorul bookmarklet-ului; metoda asta mi-a placut foarte mult; inevitabil citim/verificam linkul prima oara cand apare si e cea mai simpla metoda de adaugare a linkului

Dupa uploadare, tool-ul da informatie despre PR-ul paginii pe care se afla link-ul, PR-ul domeniului paginii pe care se afla linkul, anchor text-ul (luand in considerare primul anchor text pe care il intalneste), IP-ul serverului pe care se afla linkul, data de expirare a linkului. La orice moment se poate da refresh pentru a vedea daca a fost modificat sau nu linkul. Informatiile despre linkuri se updateaza automat la 3 zile.

La modificarea unui link se primeste (daca se doreste 🙂 ) notificare pe email. In plus se pot vedea modificarile status-urilor in Changelog.

Exista si optiunea de exportare a linkurilor, daca asta se doreste.

monitorbacklinks.com poate fi folosit atat de webmasteri cat si de proprietarii de site-uri care dau linkuri.

Va recomand sa il incercati in versiunea free. Pentru 30 de zile primiti si un trial pentru 500 de linkuri. Sugestiile de imbunatatire a tool-ului sunt foarte apreciate :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *