Pagina de eroare 404

Unul dintre scopurile unui blog, si a unui site in general, este ca userii sa poate gasi informatie relevanta pe site simplu si usor. Un scurt review cu un prieten asupra blogului meu m-a dus la concluzia ca ar trebui sa incerc sa fac experienta voastra mai placuta :). Cei care “m-ati vizitat” de mai multe ori, probabil ca va dati seama de cateva schimbari.

Ocazional, userii pot ajunge pe o pagina care nu exista pe site, fie printr-un link care nu functioneaza (broken link) fie tiparind un URL gresit. Atunci de cele mai multe ori, li se afiseaza o eroare 404:

Daca blog-ul este pe WordPress, e posibil sa vi se afiseze si template-ul , cu informatia relevanta de “Not Found. Sorry, but you are looking for something that isn’t here”. De parca atunci cand vezi pagina 404, nu-ti dai seama ca nu e ce cauti???

Aici intervine rolul paginii 404. O pagina care apare atunci cand un link nu este gasit si care ofera userilor posibilitatea de a gasi informatie pe cat posibil relevanta.

Dupa ceva meditatie :), uitati cu ce am venit:

– Un motor de cautare ca sa cautati ce va intereseaza
– Ultimele 8 posturi scrise de mine (nu ma intrebati de ce 8). Cele mai populare nu avea sens sa le pun, dat fiind faptul ca sunt in sidebar.
– Lista categoriilor site-ului, astfel incat sa puteti gasi rapid ce cautati (lista de tag-uri din sidebar este pozitionata jos si deci greu de folosit in cazul acestei pagini)

E indicat sa nu lasati insa pagina 404 sa fie indexata. Uf, sa nu uit sa verific :).

 

Vrei sa iti imbunatatesti site-ul?

Trimite un mail la gabi [at] seogan [punct] ro sau lasa comentariu la Sfatul de la ora 5 cu numele, adresa de mail, URL-ul site-ului pe care il doresti analizat, si cu obiectivele pe care le ai pentru site. In fiecare saptamana voi scrie un post in care o sa fac o scurta prezentare a site-ului, obiectivul lui si dau cele 5 sfaturi de imbunatatire. In plus, o sa invit si alti specialisti de pe piata de online din Romania sa se implice. In functie de disponibilitatea lor, cele 5 sfaturi ar putea deveni 10 sfaturi, 15 sfaturi, 20 sfaturi…

Nu uita, in fiecare sambata, la 5pm, la Sfatul de la ora 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *