Politically corect sau pur si simplu apreciere???

Multumire. Cearta. Politete. Eleganta. Maniere. In viata reala, totul este simplu. Le invatam de mici, de cand cei mari ne spuneau: “nu tipa”, “nu alerga”, “cum se spune?” … toti ne aducem aminte de vremurile alea :).

In online, totul devine confuz. Ce ai voie si ce nu ai voie sa spui? Ce este politete, ce este multumire, ce este apreciere? Oare ce este “periaj”? O sa gasiti multe despre politetea online dupa o cautare online. Asa am descoperit Netiquette.

In online, avem acces la cuvinte. Cateodata la imagini. Cateodata la video. Dar de cele mai multe ori ramanem la cuvinte. Ceea ce scriem este interpretat prin prisma persoanei care citeste. De aceea un simplu “Multumesc Kondiment pentru drepturile de a folosi heatmap-urile site-urilor inpolitics.ro si kondiment.ro in acest post.” poate fi interpretat ca politically correct, periaj, link building sau orice altceva.

Insa cum as putea sa-mi arat aprecierea pentru cei care ma ajuta? Daca nu folosesc cuvinte sau dau link?!! Daca dau un link, fac o fapta buna. Are efect in seo – picatura cu picatura se face oceanul 🙂 – deci ajut un piculet site-ul la care ma linkez pentru a castiga autoritate in motoarele de cautare (bineinteles ajuta pe cei care au site-uri :)).

Exista doi oameni care m-au influentat in ultimii ani. As vrea sa le dau credit pentru asta:

Lucian m-a invatat ce inseamna harul, rabdarea si m-a provocat sa dau totdeauna ce este mai bun din mine. Multumesc.
Dragos are un fel unic de a ma provoca sa-mi schimb perspectiva; ma aduce de fiecare data pe pamant in modul cel mai misto pe care l-am intalnit vreodata :), iar ideile lui sunt de neinlocuit (Sfatul de la ora 5 🙂 a fost ideea lui). Multumesc.

Vreau sa le mai multumesc lui Krumel, Mihaelei si Ioanei pentru ca m-au incurajat si au fost intotdeauna acolo pentru mine.

A fost politically corect sau pur si simplu apreciere? Decideti voi :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *