Sfatul de la ora 5 :). Episodul 10: MyLifeCoach.ro

Site: Mylifecoach.ro

Obiectivul analizei:
– cresterea traficului din motoarele de cautare
– cresterea numarului de leaduri

5 observatii si sfaturi de la Seogan adica de la mine 🙂

1. Indexarea in Google. 7250 de rezultate :(. Pe la listarea 1000 se observa ca de fapt sunt o groaza de URL-uri indexate cu acelasi continut. Continut duplicat.

http://www.mylifecoach.ro/default.aspx?month=8-2011
http://www.mylifecoach.ro/default.aspx?month=6-2011

sunt identice cu pagina home. Lucrul acesta se intampla atat pentru versiunea in limba romana, cat si pentru cea in limba romana, pentru toate paginile site-ului. Asta ar trebui sa fie fixat cat de repede se poate. In cel mai rau caz, daca nu se poate modifica nimic in platforma, ar trebui sa fie mentionat parametrul in GWT (care totusi nu garanteaza faptul ca paginile nu vor fi indexate).

2. Tot din analiza de mai sus, se observa ca nu exista meta descrieri pentru paginile principale, descrierile fiind luate din text. Recomand cu caldura scrierea lor.

3. In momentul acesta titlul ramane acelasi pentru toate paginile site-ului: Life Coaching, desi este indexat diferit (titluri diferite pentru pagini diferite; structura fiind Numele paginii- Life coaching). Probabil ca s-au facut ceva modificari nu de mult. Recomand sa se revina la un titlu unic pentru fiecare pagina, optimizat pentru diferite cuvinte cheie.

4. Fiind un site de informatie, am verificat si cum este indexat continutul in cache. Nu-mi place faptul ca sidebar-ul este indexat inaintea continutului, fiind indexat pana si calendarul.

5. Site-ul are foarte putin trafic (din trafic.ro) desi rankeaza pe primele pozitii in google.ro pentru life coach (pozitia 2), life coaching (pozitia 3), coach (pozitia 8). As sugera sa se creeze continut pe probleme specifice pe care le au oamenii, care sa aduca mai mult trafic pe site:
– incredere/a de sine
– relatii personale si profesionale
– succes in viata
Ma intreb care a fost motivul pentru care s-a decis ca blogul sa fie pe un domeniu separat (care de fapt este hostat pe WordPress si redirectat) – in afara de cuvintele cheie din domeniu, bineinteles. Ar fi fost bine daca concentrarea de resurse se facea pe un singur domeniu.

5 observatii si sfaturi de la Olivian Breda

1. As incerca sa rezolv cat mai multe din problemele de viteza semnalate aici:
Details for http://mylifecoach.ro/ | Show Slow

2. Home-page-ul mi se pare foarte aglomerat, se pierd lucruri esentiale; as face homepage-ul mai simplu (se pot reduce din elemente – scurta elemente, elimina complet, folosite fonturi mai mici pentru lucrurile ne-esentiale);
Exemplu – puteti pastra pe homepage doar cateva testimoniale (2-3), eventual afisate aleator;
Multe din casete pot fi de un rand – caseta de recomandare site, caseta de descarcare formular, caseta de resurse – toate pot fi doar un rand, nu o casetă distincta;
La fel, newsletter-ul poate fi dat ca un simplu link;

3. Pe homepage sunt foarte multe culori, diferite fonturi, asezari în pagina; as cauta sa am totul cat mai simplu si clar, lucru care, în prezent, nu se întampla.

4. Pe pagina principala aveti o caseta cu linkuri – Facebook, Twitter, LinkedIn; ce legătură are însă?
Ramona Ioana Lăcătuș, București, Romania – Gravatar Profile
Nu e o rețea socială, iar datele de contact nu sunt doar pentru acel loc; nu e neapărat rau, doar partial inutil.

5. As pune informatii de contact în footer.

Update: 3 ianuarie 2012

5 observatii si sfaturi de la Ioana Barbu

1. Homepage: Mie personal homepage-ul mi se pare destul de bine structurat. As sugera insa mutarea sectiunii “planul vietii mele” sub imainea Ramonei pentru ca in felul asta sa ajunga above the fold, in primul ecran vizibil, fara a fi nevoie ca vizitatorul sa dea scroll pana la ea. Desi textele sunt suficient de explicative cititul lor presupune efort, in timp ce imaginea de la aceasta sectiune ar putea genera mai mult succes in crearea de conturi pe site.

2. Homepage \ Calendar: O alta sugestie pe care o am este referitoare la calendarul din partea dreapta a paginii. Rolul lui de a marca evenimentele din cursul unei luni se intelege abia dupa ce se citesc toate textele din jurul lui, efort pe care nu intotdeauna un vizitator il face cu responsabilitate. O data dferta de cea curenta poate crea confuzie (in definitiv oamenii care se uita la un calendar se asteapta sa vada data corecta), as sugera sa fie matcata evident data curenta si cu o culoare mai pala datele evenimentelor speciale ca informatii aditioanale.

3. Homepage: As adauga acreditarea suprapusa pe imaginea cu poza Ramonei ca element de incredere.

4. Videoconferinta: Participarea la coaching-ul din ianuarie mentionat in homepage, dupa crearea contului si logare, ar necesita un sistem automat de remindere pe mail, in acest moment doritorii trebuie sa tina minte sa participe. Ar fi utila trimiterea cel putin a unui mail cu o ora inainte de conferinta pentru a creste rata de participare.

5. Homepage: Meniul din dreapta sus contine o “Cerere de coaching” – serviciu gratuit. Sugestia mea ar fi ca butonul respectiv sa fie evidentiat in homepage. In definitiv incrierea la astfel de sedinte poate converti particpantii la clienti.

Vrei sa-ti imbunatatesti site-ul?
Trimite un mail la gabi [at] seogan [punct] ro sau lasa comentariu la Sfatul de la ora 5 cu numele, adresa de mail, URL-ul site-ului pe care il doresti analizat, si cu obiectivele pe care le ai pentru site. In fiecare saptamana voi scrie un post in care o sa fac o scurta prezentare a site-ului, obiectivul lui si dau cele 5 sfaturi de imbunatatire. In plus, o sa invit si alti specialisti de pe piata de online din Romania sa se implice. In functie de disponibilitatea lor, cele 5 sfaturi ar putea deveni 10 sfaturi, 15 sfaturi, 20 sfaturi…
Nu uita, in fiecare sambata, la 5pm, la Sfatul de la ora 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *