Sfatul de la ora 5 :). Episodul 15: FurculitaSiCutit.ro

Site: Furculitasicutit.ro
site de retete culinare.

Obiectivul analizei: sa creasca traficul din seo.

5 observatii si sfaturi de la Olivian Breda

1. În opinia mea, site-ul suferă în urma unei canibalizări a cuvintelor cheie – Keyword Cannibalization: Dezavantaje SEO – Web Copywriter:

Pentru termenul “Retete de Mancare” ar trebui, în opinia mea, optimizat doar homepage-ul;
Căutare:
site:furculitasicutit.ro – Căutare Google

2. Iau titlurile a trei articole din site:
Prajitura cu mere | Retete de Mancare | Retete Culinare | Reteta Desert | Retete Rapide | Retete Usoare |Furculita si Cutit
Supa de broccoli | Retete de Mancare | Retete Culinare | Reteta Desert | Retete Rapide | Retete Usoare |Furculita si Cutit
Pizza facuta in casa | Retete de Mancare | Retete Culinare | Reteta Desert | Retete Rapide | Retete Usoare |Furculita si Cutit

Probleme:
– Titluri SPAM, pline de cuvinte cheie;
– Titluri care suferă de canibalizare;
– Titluri prea lungi (ar trebui să nu depășească 65 de caractere, cu spații);

Apoi, titlurile articolelor nu sunt bine optimizate:
Paine – păi nu e “pâine”, e “pâine de casă”;
Prajitura cu cirese (Plaisir de cerises) – “de casă”, din nou;

3. Nu aveți meta tag-ul description, l-aș crea manual pentru fiecare articol în parte.

4. Aș pune un plugin de WordPress pentru related posts, ajută la indexare.

5. Aș vorbi, pentru SEO, mai mult despre obiceiurile de consum – “se poate consuma la petrecere, la o nuntă”; sau “puteți să o consumați alături de un vin alb”; sau “e un excelent cadou de ziua de naștere”; etc., asta e ideea.

P.S.: Nu ține de SEO, dar v-ar trebui un plugin care, atunci când fac click pe o poză să îmi deschidă pozele foarte bine; există, căutați pe Net detalii.

5 observatii si sfaturi de la Seogan (adica de la mine :))

1. Analizand structura de linkuri cu Open Site Explorer, am observat ca sunt 2 domenii care linkeaza catre versiunea www, si 1 domeniu care linkeaza catre versiunea non-www a site-ului. Am verificat ca furculitasicutit.ro redirecteaza la www.furculitasicutit.ro, ceea ce este bine. Nu stiu cand a fost facuta setarea, dar ar fi trebuit sa fi fost preluata deja de Google. Va recomand sa faceti link building numai pe o versiune – as sugera www in cazul asta si sa fiti siguri ca setati in Google Webmaster Tools, sectiunea Site Configuration/Setting ca preferred domain versiunea cu www.

2. Toate linkurile obtinute pana acum sunt nofollow. TREBUIE sa obtineti linkuri de calitate, de la alte site-uri. Ce ar fi sa organizati un concurs pentru cea mai buna reteta? Premiul ar putea fi o masa gatita de un vestit bucatar, sau un curs de gatit la o scoala renumita de gatit.

3. Anchor textul folosit in linkuri nu este prea de folos pentru site. Ar fi extraordinar daca ati putea aduce linkuri:
– catre paginile de retete cu anchor text numele retetei respective
– catre site cu anchor text numele site-ului, sau cuvinte generice despre topic-ul site-ului: retete de mancare, retete culinare

4. La un mic research de cuvinte cheie, am vazut ca exista cuvinte cautate de genul:
retete prajituri
retete de post
retete pizza
retete paste

V-as recomanda sa introduceti pagini de categorii optimizate pentru astfel de retete. Veti avea sansa sa primiti destul de mult trafic, datorita retetelor speciale din respectiva categorie.

5. Am verificat cum este tinut minte site-ul in cache-ul din Google; http://google.com/search?q=cache:http://www.furculitasicutit.ro/. Mi s-a parut foarte interesant faptul ca este vizibila in versiunea text:

Retete de Mancare | Retete Culinare | Reteta Desert | Retete Rapide | Retete Usoare |Furculita si Cutit

care pare a fi definit intr-un h1, div de tip header. Nu se vede pe pagina… nu l-am gasit eu, sau nu este? Textul asta ar fi mai safe daca l-ati pune ca ALT la logo-ul din stanga sus decat asa cum este acum.

Updatare (30 decembrie 2011)

5 observatii si sfaturi de la Ioana Barbu

1. Butonul “Recipes” prezent pe prima pagina in dreptul retetelor likeaza catre o pagina cu acelasi continut, ceea ce-i face prezenta inutila. Interactiunea cu un site ar trebui sa fie minima si intuitiva, fara elemente care sa distraga atentia daca nu au un rol util.

2. Cele doua imagini din dreptul retetelor listate presupun ca se refera la numarul de portii si durata de preparare. Nu mi se par suficient de explicite: de ce sunt maxim 5 portii (si nu 6 sau 8)? Timpul mentionat include si timpul de coacere sau se refera doar la timpul de preparare?
Acestea sunt informatii utile care pot contribui la facilitarea utilizarii site-ului si ar trebui explicate printr-un text descriptiv atasat lor.

3. La listarea retetelor as sugera sa adaugati si ingredientele. La fel ca mai sus, aceste informatii sunt relevante pentru un utilizator al site-ului care vrea sa ia o decizie in legatura cu meniul de preparat.

4. Zona de “Retete populare” ar fi util sa listeze retete alegandu-le aleatoriu din site (sau dintr-un numar de retete favorite) la fiecare reincarcare de pagina. In acest fel ar putea creste interactiunea cu site-ul.

5. O ideea buna ar fi gruparea retetelor pe categorii (fel principal, desert, etc) pentru facilitarea accesului la informatia din site, si includerea unui set de recomandari similare in paginile cu retete cu rolul de a creste interactiunea cu site-ul.

Vrei sa iti imbunatatesti site-ul?

Trimite un mail la gabi [at] seogan [punct] ro sau lasa comentariu la Sfatul de la ora 5 cu numele, adresa de mail, URL-ul site-ului pe care il doresti analizat, si cu obiectivele pe care le ai pentru site. In fiecare saptamana voi scrie un post in care o sa fac o scurta prezentare a site-ului, obiectivul lui si dau cele 5 sfaturi de imbunatatire. In plus, o sa invit si alti specialisti de pe piata de online din Romania sa se implice. In functie de disponibilitatea lor, cele 5 sfaturi ar putea deveni 10 sfaturi, 15 sfaturi, 20 sfaturi…

Nu uita, in fiecare sambata, la 5pm, ne intalnim la Sfatul de la ora 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *