Sfatul de la ora 5 :). Episodul 18: ServiceGSMBucuresti.ro

Site: serviceGSMBucuresti.ro, site de promovare pentru servicii GSM.

Obiectivul analizei:
– cresterea traficului din motoarele de cautare

5 observatii si sfaturi de la Olivian Breda

1. Am luat 4 descrieri, una de pe homepage:
<meta name=”description” content=”Service GSM,decodari GSM,reparatii gsm,cartele gsm,telefoane mobile,decodam,gsm” />

și 3 din 3 articole recente:
<meta name=”description” content=”OT-908 OT-909 OT-910 OT-980 OT-981 OT-990 OT-A990 OT-C908 OT-C990 OT-MOVE OT-V958″ />
<meta name=”description” content=”Link uri parteneri” />
<meta name=”description” content=”DELL XCD35, – SFR 551, – TMN Sapo A5, – TMN Script!” />

Toate sunt foarte slabe; aș scrie descrierile manual, cu următoarele reguli:
– Lungime între 120-165 de caractere, cu spații;
– Îndemn la acțiune (intră pe site pentru …);
– Motivație de acțiune;
– Numele brandului în descriere;
Și titlurile articolelor sunt SPAM.

2. Tema WordPress nu a fost tradusă în română, aș face asta, pentru a asigura Google de conținut local și pentru experiența vizitatorilor.

3. Aveți un articol cu titlul: Link-uri Parteneri și care conține doar textul “Link-uri Parteneri”. Ăsta e tot articolul, tot, nimic altceva.

Link uri parteneri | Service GSM Bucuresti – Reparatii telefoane
Vă felicit pentru densitatea de 100% a cuvintelor cheie, dar e ceva ce ar trebui să rezolvați urgent.

4. Legat de articolul:

dECODARE tELEFOANE MOBILE NOKIA PE LOC | Service GSM Bucuresti – Reparatii telefoane
e pur și simplu jenant. Nu aduce nicio valoare. Sunt foarte interesat să cunosc cei 64 de fani ai voștri pe Facebook care au dat Like articolului aceluia.

5. Legat de descrierea site-ului, afișată în header:
“Decodari,deblocari,decodez,resoftez,instalez,reinstalez,symbian,android,windows mobile,service GSM,Reparatii telefoane, vand telefoane mobile, service, gsm, bucuresti, reparatii, Vanzari, accesorii, telefoane, mobile,” – asta e descriere?

P.S.: Probabil ar trebui refăcut tot site-ul, sunt foarte surprins că nu ați fost penalizați pentru SPAM, site-ul nu aduce nicio valoare.

5 observatii si sfaturi de la Ioana Barbu

Sugestiile mele de crestere a conversiilor pentru www.serviceGsmBucuresti.ro sunt:

1. Header – Informatiile din header “Decodari,deblocari,decodez,resoftez,instalez,reinstalez,symbian,android,windows mobile,service GSM,Reparatii telefoane, vand telefoane mobile, service, gsm, bucuresti, reparatii, Vanzari, accesorii, telefoane, mobile,” desi sunt intentionate pentru motoarele de cautare, sunt vizibile si vizitatorilor umani pentru care formularea ar trebui facuta cu mai multa grija pentru a le castiga increderea
O sugestie de SEO ar fi promovarea pentru cuvinete cheie care includ zona cum ar fi “service gsm virtutii”/ “service gsm iuliu maniu”.

2. O recomandare importanta pentru cresterea conversiilor (si aici ma refer la contactul telefonic) ar fi postarea numarului de telefon in header, in mod evident.

3. Search – ar fi util ca search-ul sa marcheze cuvantul cautat atunci cand cautarea are rezultate. Daca utilizatorul cauta un model specific de telefon e greu sa localizeze modelul cand rezultatul este un text bulk.

4. Un aspect care ar duce de asemenea la cresterea conversiilor (ma refer la recomandari sau revenirea clientilor pe site) ar fi promovarea site-ului sub un brand (ex. glontz_gsm) – momentan titlul “Service GSM Bucuresti – Reparatii telefoane” nu creeaza o senzatie memorabila in mintea unui vizitator care ajunge pe site.

5. Pagina de contact – am fost dezamagita sa constat ca desi exista o harta in pagina de contact nu e trecuta nicaieri adresa in clar. Am apreciat insa ca proprietarul site-ului raspunde la mesajele primite destul de ferm, ceea ce creeaza o senzatie de incredere unui vizitator nou.

5 observatii si sfaturi de la Seogan (adica de la mine :))

Domeniul decodari e necunoscut pentru mine, deci nu sunt foarte sigura ce ar trebui sa contina site-ul ca informatie pentru useri. Oricum, o sa incerc sa imi dau cu parerea la informatiile pe care le am acum, si imi cer scuze daca gresesc.

1. Domeniul decodari e unul dintre acele domenii stranii in care oamenii cauta mult mai specific decat mai general. In potrivire exacta, AdWords Keyword Tool ne da un volum lunar de 91 de cautari pentru decodari, 1300 pentru decodari telefoane.

Alegerea optimizarii site-ului pentru Service GSM este una corecta, pentru ca aduce mai mult trafic. Site-ul nu se gaseste in top 10 pentru service gsm insa si nu am vazut text optimizat pentru acest cuvant cheie. As sugera ca site-ul sa inceapa cu o pagina care sa prezinte serviciile gsm oferite in detaliu, iar blog-ul sa ramana blog.

2. Mi-e greu sa inteleg de ce articolele contin doar succesiunea de modele. La prima vedere, presupun ca de pe data de 22 noiembrie se face decodare si pentru modelele Nokia S13, de exemplu aici: http://www.servicegsmbucuresti.ro/2011/11/22/decodare-nokia-sl3-orice-model-broadcom/, dar nu se spune nimic despre riscurile operatiei de decodare, cat timp dureaza, care sunt preturile, unde sunt locatiile unde trebuie sa duc telefonul. Mai multe cuvinte despre cum se face decodarea, cate zile ar lua… ar ajuta si din punct de vedere seo si pentru uzabilitate.

3. Aparent nu s-a facut nimic sistematic pe partea de link building. 9 domenii vizibile in Open Site Explorer de la care se primesc linkuri: 1 forum, 4 site-uri de anunturi, 4 directoare. Sugerez sa incepeti sa lucrati serios pe partea de link building – macar directoare si site-uri din aceeasi retea.

4. Nu este indicat sa afisati toata informatia din posturi pe pagina principala. Daca nu se creeaza pagina home statica, si site-ul ramane asa, as sugera sa afisati un scurt sumar al articolului pe prima pagina si sa lasati tot continutul sa fie indexat pe pagina articolului. Dati mai multa relevanta paginilor interioare ale site-ului pentru cuvinte specifice si aveti mai multe sanse sa creasca relevanta paginii home pentru cuvintele mai generale.

5. Foarte tare ca ati listat business-ul pe Google Places. Desi nu sunteti in top 10 pentru service gsm bucuresti, cu listarea sunteti in top 3 al traficului organic. Daca ati optimiza un pic listing-ul cu ceva linkuri locale si mai multe recenzii e posibil sa urcati pe locul 2.

Vrei sa iti imbunatatesti site-ul?

Trimite un mail la gabi [at] seogan [punct] ro sau lasa comentariu la Sfatul de la ora 5 cu numele, adresa de mail, URL-ul site-ului pe care il doresti analizat, si cu obiectivele pe care le ai pentru site. In fiecare saptamana voi scrie un post in care o sa fac o scurta prezentare a site-ului, obiectivul lui si dau cele 5 sfaturi de imbunatatire. In plus, o sa invit si alti specialisti de pe piata de online din Romania sa se implice. In functie de disponibilitatea lor, cele 5 sfaturi ar putea deveni 10 sfaturi, 15 sfaturi, 20 sfaturi…

Nu uita, in fiecare sambata, la 5pm, ne intalnim la Sfatul de la ora 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *