Sfatul de la ora 5 :). Episodul 32: Compsv.ro

Site: compsv.ro, site care ofera tutoriale si sfaturi de care ai nevoie.

Obiectivul analizei:
– optimizarea site-ului pentru cresterea traficului organic

5 observatii si sfaturi de la Olivian Breda

1. Dacă mă uit în rezultatele căutării:

văd că aveți o problemă cu supraoptimizarea titlurilor.
Sfaturi:

2. Logo-ul nu se vede bine pe o lățime de monitor foarte mare (am 1980 pixeli orizontali, se vede rău).
Exprimarea “PSD Design” e criptică pentru utilizatorul obișnuit de Internet.

3. Nu există optimizare SEO. Nu există. Toți care vând asta:

fac greșeala denumirii corecte. Există SEO, există optimizare pentru motoarele de căutare. Dar optimizare search engine optimization e o denumire greșită.

4. Aș face ca fiecare din serviciile voastre să aibă o pagină dedicată. SEO? Pagină dedicată. Grafică? Pagină dedicată.
Doar 6 site-uri în portofoliu?

Ce sens are butonul de tip printează pagina pe un site de prezentare firmă?
Blogul:

pare părăsit. Citiți și aplicați:

Cine citește un site tradus cu Google Translate?
De ce o firmă acceptă donații?
De ce puneți o casetă de Facebook Like a paginii pentru care aveți un singur Like?
Ce e cu bifa “tutoriale.compsv.ro” dacă e doar o opțiune de căutare? Adică ce sens are o bifă, dacă am doar o opțiune la căutare?
În opinia mea, tutorialele de la voi din site nu au legătură cu profilul de activitate al firmei.
Mult conținut duplicat pe blog (4 linkuri diferite, același conținut):

Oricine poate lăsa comentarii pe site, și voi scrieți “clienții spun”. Păi eu sunt clientul vostru? De unde știți asta?
Linkul către pagina de Facebook e deficitar:

  • http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Computer-Service/253568128063287

Vă sfătuiesc să puneți direct link către pagină și, după ce strângeți câteva zeci de like-uri, să setați Username.
De ce URL-urile site-ului sunt în engleză, pentru un site în română?

5. Conform

Aveți foarte puține linkuri către site.

5 observatii si sfaturi de la Seogan

1. Exista linkuri scrise gresit pe site. De exemplu, pe view-source:http://www.compsv.ro/alte_tutoriale/cum-se-monteaza-un-procesor-intel-amd-pe-placa-de-baza.html exista un link in navigatie catre http://www.compsv.ro/alte-tutoriale.html care nu exista. Linkul real este http://www.compsv.ro/alte_tutoriale.html.

Va recomand sa reparati toate linkurile gresite de genul acesta. Screaming Frog SEO Spider va poate ajuta sa le identificati.

2. Daca verificam Open Site Explorer, vedem ca versiunea www are linkuri, dar nu si versiunea non-www. Asta este bine :).

Va recomand sa redirectati 301 versiunea non-www la www; asa o sa scapati de duplicatele non-www/www, plus ca tineti structura de linkuri unitara (nu o sa aveti surprize cand incepeti sa lucrati pentru link building).

3. Tot pentru link building (si scaparea de continutul duplicat) va recomand sa redirectati 301 http://www.compsv.ro/index.html catre http://www.compsv.ro.

4. M-am uitat un pic pe tutoriale. Am observati ca inserati linkuri catre filmulete, dar nu filmuletele in sine. Exemplu: http://www.compsv.ro/windows/cum-aflu-daca-sistemul-meu-este-pe-32biti-sau-64.html V-as recomanda sa puneti cu un cod embed filmuletul astfel incat userii sa il poate privi acolo unde se afla (sa nu paraseasca site-ul). Foarte ingenioasa metoda din http://www.youtube.com/watch?v=b5XaZksIP0E de a inlocui sunetul, dar obligati userii sa citeasca pentru a afla despre ce este vorba. Dupa primul filmulet, s-ar putea sa se plictiseasca (daca ati folosit aceasta idee la mai multe). Va recomand sa introduceti sunet. Un microfon banal va rezolva problema. In plus, va sfatuiesc sa creati un video sitemap chiar daca filmuletele sunt hostate pe YouTube. Mai multe detalii despre video sitemap in help-ul Google si un exemplu concret pe Koozai.

5. In sectiunea Alte articole de sub fiecare post se mai intampla sa apara link catre postul insusi. Exemplu pe http://www.compsv.ro/windows/cum-aflu-daca-sistemul-meu-este-pe-32biti-sau-64.html unde acelasi post apare ca recomandare:

Corectand asta, o sa aveti alt post in acea zona. Ajuta la linking-ul intern si pentru ridicarea autoritatii posturilor interne.

Vrei sa iti imbunatatesti site-ul?

Trimite un mail la gabi [at] seogan [punct] ro sau lasa comentariu la Sfatul de la ora 5 cu numele, adresa de mail, URL-ul site-ului pe care il doresti analizat, si cu obiectivele pe care le ai pentru site. In fiecare saptamana voi scrie un post in care o sa fac o scurta prezentare a site-ului, obiectivul lui si dau cele 5 sfaturi de imbunatatire. In plus, o sa invit si alti specialisti de pe piata de online din Romania sa se implice. In functie de disponibilitatea lor, cele 5 sfaturi ar putea deveni 10 sfaturi, 15 sfaturi, 20 sfaturi…

Nu uita, in fiecare sambata, la 5pm, ne intalnim la Sfatul de la ora 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *