Sfatul de la ora 5 :). Episodul 38: ActioneazaAcum.com

Site: actioneazaacum.com, un site creat de Daniela Petrache pentru a incuraja oamenii sa traiasca viata pe care si-o doresc.

Daniela ne-a rugat sa ii dam sfaturi “in ceea ce priveste optimizarea si aducerea traficului”.

5 observatii si sfaturi de la Olivian Breda

1. Întâi de toate, aș face o optimizare a WordPress.
În opinia mea, ar fi bine să citești:

și să te uiți aici la lista pluginurilor din site-ul meu:

2. Tema nu e tradusă în română.

3. Ce sens are caseta meta în sidebar? Dar cea de calendar? De ce lista categoriilor se numește “Actioneaza acum.”?
Invers, de ce nu pui în sidebar și arhiva pe luni, ca dropdown, inclusiv cu afișarea numărului de mesaje? Iarăși, de ce nu afișezi cele mai recente articole din blog?

4. Pentru trafic ai nevoie de două lucruri:
– O structură de bază OK a site-ului (vezi mai sus linkul de optimizarea WordPress oferit de Yoast; o să îți răspundă la majoritatea întrebărilor).
– Linkuri către site-ul tău.
Conform:

ai doar 86 de linkuri către site-ul tău, de la 32 de domenii.
Multe linkuri sunt de la site-uri de slabă calitate.
Asta e soluția pentru întrebarea din dilema ta:
” as avea si eu nevoie de ajutor de la voi in ceea ce priveste traficul,promovarea site ului.”
Obțino linkuri.
Poți începe prin a posta pe bloguri care acceptă guest poster-i.

5. O mică filozofie.
Aveam și eu într-o vreme site-uri pe tema acțiunii:

  • http://getaresultnow.com/

Mi-a trecut, am cumpărat domeniu .ro, am renunțat la ideea de bază.
Pot spune că “Acționează acum” nu înseamnă mare lucru, și acțiunea nu e întotdeauna preferabilă inacțiunii. Poți să nu acționezi, să reflectezi și să meditezi. Sau poți să te odihnești. Munca și activitatea obsedantă nu sunt neapărat o soluție.
Succes cu site-ul.

5 observatii si sfaturi de la Seogan

Site-ul este un blog de fapt. Asa cum vad, te axezi pe a da sfaturi 🙂 pentru dezvoltare personala. Din acest motiv, asa cum spune si Olivian, este foarte important sa optimizezi WordPress-ul. Pe langa articolele pe care ti le-a dat Olivian, cel de Yoast fiind esential, poti sa citesti Cum sa faci seo pentru un blog WordPress.

1. In blogging este foarte important cat de des scrii si cum te linkezi intern de la un articol la altul. Daca vrei trafic, trebuie sa scrii cat de des poti. De 2 ori pe luna nu este de ajuns. 4-5 posturi pe zi 🙂 ar fi de dorit pentru a creste traficul rapid. Daca subiectul are legatura cu alte articole, mentioneaza-le. Nu pentru motoarele de cautare, ci pentru a directiona userii catre ce informatii mai pot obtine. (Te va ajuta insa si pe partea de optimizare pentru motoarele de cautare).

2. Verificand indexarea site-ului pe Google cu site:www.actioneazaacum.com am observat ca se indexeaza: posturile, paginile, arhivele, categoriile, pagina autorului (/author), tag-urile. Iti recomand sa folosesti plugin-ul lui Yoast pentru a pastra indexate doar posturile, paginile si categoriile. Se duplica continutul, mai ales arhivele cu blogul. Cu tag-urile nu se duplica, daca tii tag-urile diferite de categorii, deci ai putea sa le lasi. Oricum daca nu sunt multe articole in respectivul tag, nu este relevant si nu vor iesi la cautari oricum.

3. Social media duce la succes in blog. Daca esti serios interesata de blogging, da oamenilor posibilitatea sa dea share si sa te gaseasca pe retelele sociale. Nu vad vizibile butoanele de Twitter, Facebook, Pinterest si Google+. Exista niste butoane de share, dar se pierd in design:

Iti recomand sa pui la inceputul postului butoanele de Like, Tweet, +1 si Pinterest (in cazul in care vei avea imagini este de folos).

Ai pagina de Facebook? Sau cont de Facebook? Cont de Twitter? Cont de Google +? Pune informatia pe pagina ca sa stie lumea unde te poate gasi.

4. Creaza credibilitate pentru blog. In momentul asta sunt lasati sa comenteze cei care o fac doar pentru a obtine linkuri. Imi dau seama de asta dupa felul in care isi pun numele:

Nu le aproba comentariile decat daca isi pun numele real. E adevarat ca multi webmasteri vor incerca sa vina sa puna comentarii cu scopul de a obtine linkuri. Dar nu pe acestia ii vrei in comunitatea ta. Tu vrei oamenii care vor sa se dezolte. Sa se schimbe. In momentul cand cei care citesc blogul vor vedea oameni care comenteaza in mod real, vor avea incredere in blogul tau.

5. Actiunea se porneste cu cuvinte, dar nu se opreste la cuvinte.

Unde sunt proiectele care ne indeamna sa actionam? Nu le-am vazut :(. Cand cineva vrea sa actioneze ar fi bine sa stie cum sa o faca si unde sa o faca. Are probleme cu relatiile sociale poate? Se izoleaza? Propune-i evenimente sociale – cum sa iasa, sa abordeze prietenii. E prea ocupata? Da-i optiuni pentru a se bucura de timpul liber – pasiuni: pictura, balet, dans, fotografie – sunt atatea lucruri care pot fi incercate si pot aduce bucurie. Nu trebuie neaparat sa fie scumpe, ci lucruri pe care a vrut sa le incerce dintotdeauna si nu a avut ocazia.

Motiveaza-ne sa actionam. Spune-ne povesti motivationale. Cum s-a apucat cineva de balet la 40 de ani si nu a ajuns pe scena dar s-a redescoperit. Cum s-a apucat cineva de business la 50 de ani. Cum o femeie la 80 de ani a gasit puterea sa invete calculator. Cum cineva la 60 de ani a redescoperit dragostea. Cum cineva care are tatal bolnav de cancer este incurajat de altii cand nu mai are putere sa mearga inainte. Ce lectii inveti cand, femeie la 30 de ani, te razi in cap.

Inspira-ne!

Sunt foarte multe lucruri faine pe care le poti face pentru a atrage trafic. Uita de motoarele de cautare pentru o clipa. Atrage oamenii, pentru ca ei sunt cei pe care doresti sa ii schimbi :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *