Sfatul de la ora 5 :). Episodul 45: blackpedia.ro

Site: blackpedia.ro

Obiectivul analizei:
– idei, sfaturi pentru optimizare si cresterea traficului.
– optimizarea google adsense specific – primeste multe clic-uri si are CPC mic

5 observatii si sfaturi de la Seogan

1. Site-ul este creat pentru AdSense. Nimic rau in sine, dar trebuie sa nu uiti cine vine pe site. Userii. Primul sfat pe care ti-l dau este sa te hotarasti ce vrei sa faci cu site-ul si sa te apuci sa il dezvolti intr-o directie. Ai pe site in acest moment:
– informatii despre bacalaureat
– tutoriale
– EURO 2012
– o zona de forum
– seriale si emisiuni

Topic-urile astea nu prea au legatura unele cu altele. Daca te pasioneaza fotbalul scrie despre fotbal; daca te pasioneaza sa vezi oamenii dezvoltandu-se, fa un site de tutoriale care sa includa eventual si informatii despre cum sa iei examene. Forumul ar putea vorbi despre acelasi topic.

Daca vrei sa faci un site generalist, fa un site generalist, dar va fi nevoie de un efort mai mare decat pana acum.

2. Am fost curioasa sa vad ce aduci nou ca informatie legata de EURO 2012.

Postul este spammy. Exista o informatie de folos pentru useri: programarea transmiterilor tv – dar este undeva ascunsa si greu de citit. Primele fraze ma fac sa plec si sa nu ma mai intorc :). Presupun ca multi useri fac asa. Deci sfatul meu este: scrie real pentru useri. Nu repeta cuvinte fara semnificatie pentru ei. Daca le dai informatie de folos, se vor intoarce.

Am mai verificat si alte posturi. Acelasi lucru l-am observat pe http://blackpedia.ro/finala-2-masterchef-romania-video-06-06-2012-reluare-aici/:

In plus, la postul de mai sus avem continut video care a fost respins, datorita nerespectarii regulilor de utilizare. 5 filme postate in aceleasi conditii:

Nu inspira incredere – nici continutul spammy, nici continutul video respins. Scrie real. Scoate continutul video care a fost respins si inlocuieste-l cu ceva de calitate. Adauga pagina Despre Noi, pentru ca oamenii sa stie cine esti si ce iti propui cu site-ul.

Am scris mai sus despre cum este afectat userul de continutul de calitate. Afecteaza puternic si traficul din motoarele de cautare.

3. Scrie mai des. Unul dintre secretele site-urilor de informatie este cat de des posteaza. Posteaza des continut de calitate. Vei vedea traficul din motoarele de cautare urcand rapid.

4. Site-urile care au foarte multe anunturi in partea de sus a ecranului pot fi penalizate de Google. Vezi mai multe detalii pe blogul Google.

Poti sa folosesti Google Analytics pentru a vedea cate zone de anunturi ai in functie de dimensiunea browserului. Mie mi se par multe (vezi frame-urile verzi):

5. Site-ul tau este facut pe WordPress, deci toate sfaturile SEO de optimizare onsite le poti lua de aici.

In zona de link building, stai relativ prost. 15 domenii de la care primesti linkuri. Unele linkuri vin de la posturi gen asta: http://sayanythingblog.com/entry/school-has-to-change-cougars-nickname-because-it-offends-cougars/, provenind dintr-un comentariu care nu poate fi vazut pe pagina. Scarry. Iti recomand sa incepi sa construiesti relatii reale cu webmasterii altor site-uri pentru a aduce trafic si autoritate.

Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *