Sfatul de la ora 5 :). Episodul 47: frumusetefeminina.ro

Site: frumusetefeminina.ro, site care se doreste o comunitate pentru femei. Ni s-au cerut cateva sfaturi in directia pe care trebuie sa o ia pe partea de seo. Momentan 70% din vizite vin din facebook, iar din cautarile google vin cam 20-25% maxim.

5 observatii si sfaturi de la Seogan

Site-ul este construit pe WordPress si a fost implementat plugin-ul de SEO.

1. Cuvintele cheie sunt cele care aduc trafic organic, de aceea research-ul este cel mai important. Dupa un mic research am observat ca frumusete feminina aduce foarte putin trafic, mai multe sanse fiind pe alte cuvinte legate de frumusete:

Ar trebui sa hotarati daca ramaneti in zona de frumusete, daca exista o arie mai extinsa de care vreti sa va ocupati (gen coafura sau cosmetica). Daca ramaneti in zona de frumusete, cuvintele cheie pe care le aveti nu o sa va aduca foarte foarte mult trafic. Puteti spera ca veti atinge cuvinte de nisa cu fiecare articol in parte.

2. Titlurile sunt foarte bine scrise. Mai este un pic de lucrat la descrieri, unde pentru unele articole se iau primele aprox 155 de caractere din articol. V-as recomanda sa nu faceti asta, ci sa le scrieti manual. In cazul in care nu aveti timp, sau exista alte issue-uri pentru care nu se poate, v-as recomanda sa creati o formula de genul: Titlul_articolul la care sa adaugati ceva constant.

Exemplu: pentru http://frumusetefeminina.ro/masca-cu-aspirina-tratament-pentru-tenul-acneic/ descrierea in acest moment este: “In acest articol va voi dezvalui un alt secret ce-i poate veni de hac tenului acneic. Cu cateva articole in urma, va povesteam despre importanta sucului de”

Ar putea fi facuta ceva de genul: “Masca cu aspirina – tratament pentru tenul acneic. Afla cum sa fii frumoasa pe frumusetefeminina.ro.”

Bineinteles partea constanta poate fi mai elaborata :).

3. De la Penguin, link building-ul devine din ce in ce mai dificil. Tot ce are un pattern poate sa fie identificat ca o manipulare de link building, si deci ar putea aduce o penalizare. Am observat (Open Site Explorer) ca aveti linkuri de la 9 domenii, si la o privire mai atenta am observat ca este vorba:
– de comentarii – de la 7 dintre ele
– de linkuri in blogroll pe numele site-ului (lucru care este natural) – 1 domeniu
– 1 banner in sidebar-ul site-ului – 1 domeniu (care nu are ALT)

V-as recomanda sa nu va bazati strategia de link building pe comentarii (nu spun ca va bazati pe ele, poate procesul de mai sus a fost natural ? ) si va sugerez sa incepeti sa cautati metode mai creative pentru a castiga linkuri. Faceti guest posting pentru alte site-uri ca sa va dea credit. Organizati concursuri cu alte bloguri pentru a va face cunoscuti. Scrieti primii review-uri despre evenimente de frumusete. Faceti-va cunoscuti. Traficul si linkurile vor veni natural.

4. In ce priveste anchor textul, dupa cum vedeti majoritatea sunt pe Razvan. Natural sa nu, decideti voi. Incercati sa mai obtineti linkuri pe frumusetefeminina.ro, http://frumusetefeminina.ro, frumusete feminina, sfaturi de frumusete etc. Vor ajuta pentru pozitionarea pentru cuvinte legate de frumusete. Nu spamati insa, pentru ca veti foarte rapid penalizati.

5. Atentie la linkurile 404. Nu am gasit decat unul pe http://frumusetefeminina.ro/pensarea-si-colorarea-sprancenelor/, dar interesant este faptul ca este pus pe autoarea articolului: Andreea. E bine de investigat pentru a nu fi perpetuata eroarea la alte articole. (am observat ca Andreea nu mai face parte din echipa site-ului, deci e posibil sa nu se intample. oricum e bine sa investigati)

Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *