Sfatul de la ora 5 :). Episodul 51: uzinadeganduri.ro

Site: uzinadeganduri.ro

Ni s-a cerut sa ne dam o parere din punct de vedere SEO despre site :) .

5 observatii si sfaturi de la Seogan

1. Primul lucru pe care l-am facut cand am intrat pe site a fost sa vad pagina http://uzinadeganduri.ro/despre-mine-3. O introducere interesanta, dar care nu spune nimic despre autor. Aparent nu are nici o legatura cu SEO. Stiu ca in cele mai bune practici pentru construirea unui site din Webmaster Tools nu se spune nimic de transparenta, dar eu cred ca exista semnale ca transparenta este factor de rankare. Google pune accent in AdWords pe transparenta in construirea paginii de destinatie, a introdus de ceva timp posibilitatea de a afisa autorul listing-urilor pe motorul de cautare, ne-a dat posibilitatea sa spunem cat mai multe despre business, produse si persoane cu formatele microdata, deci cred ca ar trebui sa luam in considerare transparenta ca eventual factor de rankare. Cu alte cuvinte, primul lucru pe care ti-l recomand este sa fii mai clasic si mai transparent. Ai implementat deja rel=author pe posturi, asa ca oricum cand cineva vine pe site din cautare, o sa vada de dinainte cine esti. Ce mai conteaza cateva informatii in plus care sa raspundeasca ceata pe care o are cineva despre tine?

Primul sfat pe care ti-l dau este sa fii mai transparent cu informatia despre tine.

2. Paginile de tag-uri iti aduc mult trafic? Pentru ca am observat ca exista pagini de tag-uri care canibalizeaza posturile.
Exemplu: http://uzinadeganduri.ro/iphone/iphone-5-2 si http://uzinadeganduri.ro/tag/lansare-iphone-5 sunt amandoua optimizate pentru Lansare iPhone 5

Ti-as recomanda sa ai mare atentie la optimizare. Optimizeaza articolele pentru cuvinte mai specifice decat tag-urile.

3. Exista paginatie pentru anumite tag-uri. De exemplu, tag-ul gratis: http://uzinadeganduri.ro/tag/gratis are 3 pagini. Iti recomand sa implementezi tag-urile next si previous pentru a intari optimizarea paginii de tag.

4. Rezolutia monitorului meu este 1366×768. Nu este una dintre cele mai folosite, 1024×768 pare a fi cea mai folosita. Are aceeasi inaltime cu a mea.

Ce am observat pe laptop-ul meu este ca ai 3 zone de promovare in primul scroll, 4 daca luam in considerare si optiunea care in momentul acesta nu este ocupata:

Mare atentie la update-ul de algoritm cu privire la anunturile din prima zona vizualizata de user. E adevarat ca la momentul lansarii afecta doar 1% din cautarile globale. Intre timp au mai fost cateva update-uri si nu stim la ce procent a ajuns. Este un factor care poate afecta in viitor si nu stim cand acest viitor va veni :) .

5. In zona de link building la prima vedere esti foarte increzator in optiunile de link exchange si vanzarea de linkuri.

Pe http://uzinadeganduri.ro/pamflete/reclama-pe-uzinadeganduri spui clar ca dai link in blogroll pentru 10 EUR/luna si advertoriale cu linkuri incluse:

Dupa Penguin, multe site-uri (si in Romania) au fost penalizate puternic pentru asta, iar multe site-uri au vazut fluctuatii in ranking-uri. Te sfatuiesc sa nu te joci cu vanzarea de linkuri.

Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *