Sfatul de la ora 5 :). Episodul 6: Mysurna.me

Site: Mysurna.me

Site care prezinta prenume cu semnificatia lor.

Obiectivele site-ului:
– cresterea traficului
– cresterea gradului de interactie a userilor cu site-ul (CTR pe anunturi, adaugare de prenume, comentarii…)

5 observatii si sfaturi de la Seogan (adica de la mine :))

1. Un mic research pe cuvinte cheie ne duce la o concluzie interesanta. Oamenii cauta mai mult expresii de genul intrebare “what does my name mean” decat cuvinte simple. Cifrele de mai jos sunt pe tipul expresie. Daca verifici cu potrivire exacta, o sa vezi ca ramane cam acelasi raport. Iti recomand sa optimizezi site-ul pentru cautarile acestea.

2. Pentru link building, pana acum pare a fi totul destul de normal. Pe site-ul asta ai putea face niste chestii foarte misto. De exemplu un badge pentru fiecare name cu semnificatie. In mod special pentru femei/bloggeri. Cum ar fi sa imi pun un badge super misto pe pagina gabandrei cu Gabriela is an angel 🙂? Sau I am an Angel. Find Out Why. Cu un ALT potrivit ar putea aduce autoritate paginilor specifice ale site-ului, care ar aduce autoritate intregului site.

3. Pornind de la observatia de mai sus ca multi (multe femei sigur :)) si-ar dori sa afle care este semnificatia prenumelor lor, cred ca site-ul s-ar potrivi la promovare pe Facebook, unde oamenii petrec destul de mult timp. Am observat ca pagina home are doar 8 like-uri, iar paginile prenumelor foarte putine. http://mysurna.me/surname.php?s=Gabriely nu are nici unul :(. O pagina pe Facebook ar aduce probabil destul trafic, iar aplicatiile pe Facebook de genul asta functioneaza bine.

4. Sincer, prima oara cand am intrat pe site m-am pierdut. Nu intelegeam unde gasesc prenumele pe care as fi vrut sa le vad, si de abia dupa o analiza am descoperit meniul din coltul din dreapta sus. Dupa ce am descoperit meniul, am vazut ca de fapt era si text care explica cum functioneaza site-ul. Fiind foarte mic scris, nu l-am scanat din prima. Sugerez sa-i dati userului de pe prima pagina 3-4 prenume de la fiecare litera (gen director) si sa pastrati celelalte chemari la actiune ca widget-uri in partea dreapta a paginii.

5. Vreun motiv special pentru care este musai sa imi las numele si email-ul ca sa las un prenume? Sincer, cred ca ar putea fi lasate la optiunea userului. Oricum, voi verificati semnificatia prenumelui inainte de a-l pune pe site, nu?

5 observatii si sfaturi de la Olivian Breda

1. Astea sunt titlurile pentru cele mai importante pagini ale site-ului:

Surnames Origin & Last Names Meanings pentru pagina home
About mysurna.me pentru pagina cu informatii despre site
Add a Surname pentru pagina de adaugare a prenumelor
Mysurna.me Partners pentru pagina de parteneri
Contact mysurna.me pentru pagina de contact
Mysurna.me Privacy Policy pentru pagina cu politica de confidentialitate:

Titlurile de mai sus pot fi îmbunătățite dacă:
– Se pune la începutul titlului numele paginii;
– Se adaugă în orice titlu numele companiei/site-ului (pagina principală și pagina de adăugare a unui prenume nu au acest nume);
– Conțin și alte cuvinte cheie (exemplu: “About mysurna.me – surname database company”).

2. Consider că site-ul are prea multe blocuri de reclame pentru a fi atrăgător pentru vizitatori (și, prin Panda Update, pentru Google).

3. Linkurile din footer, fix pe cuvinte cheie, cu bold, sunt potențial spammy, le-aș elimina, sau muta în altă parte a site-ului (sidebar / pagină dedicată).

4. V-ar ajuta la SEO să aveți un blog, care să țină de site.

5. În opinia mea, aveți prea multe opțiuni de partajare prin rețelele sociale. Uite un articol interesant de pe care ati putea afla mai multe despre asta: Cum adaugi un buton de rețele sociale – Twitter / Facebook / LinkedIn / Hi5 / Yahoo! Messenger pe blogul tău WordPress?

PS: It’s not SEO, but it’s business ethics: you lie 100% by saying ads via AdChoices are “partners”.

Vrei sa-ti imbunatatesti site-ul?

Trimite un mail la gabi [at] seogan [punct] ro sau lasa comentariu la Sfatul de la ora 5 cu numele, adresa de mail, URL-ul site-ului pe care il doresti analizat, si cu obiectivele pe care le ai pentru site. In fiecare saptamana voi scrie un post in care o sa fac o scurta prezentare a site-ului, obiectivul lui si dau cele 5 sfaturi de imbunatatire. In plus, o sa invit si alti specialisti de pe piata de online din Romania sa se implice. In functie de disponibilitatea lor, cele 5 sfaturi ar putea deveni 10 sfaturi, 15 sfaturi, 20 sfaturi…

Nu uita, in fiecare sambata, la 5pm, la Sfatul de la ora 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *