Sfatul de la ora 5: Episodul 64: kilipir.biz

Site: kilipir.biz, site de anunturi gratuite cu chilipiruri :).

5 observatii si sfaturi de la Ioana Barbu

1. Logo: Va sugerez sa adaugati si extensia .biz in logoul de pe site. E util ca vizitatorii sa va retina numele cu tot cu domeniu. Acest aspect va diferentiaza de concurenta.

2. Homepage: Pentru a prezenta informatia intr-un mod mai vizual va recomand sa prezentati judetele in cadrul unei harti si nu listate ca in acest moment. Ar fi mai rapid de identificat.

3. Sectiune anunturi gratuite. Va recomand sa adaugati un call to action la aceasta sectiune – un buton cu indemnul scurt “Adauga anunt gratuit” si link catre sectiunea respectiva. In plus, va recomand sa scoateti in evidenta in comparatie cu restul de elemente din pagina butonul de “Adauga anunt”.

4. Homepage: Nu vad rolul blogroll-ului pe site – as repozitiona zona respeciva de linkuri, iar zona cu politica de confidentialitate, link catre blog, termeni si conditii, etc, cred se potriveste mai bine in subsolul paginilor. In acest fel ar fi disponibila in toate paginile.

5. La listarea anunturilor in categorii va recomand sa preselectati categoria si in filtre. Acest lucru ar scuti vizitatorul de a face asta. In plus va recomand sa faceti mai accesibile subcategoriile undeva in zona superioara a paginii pentru a putea fi accesate mai usor.

5 observatii si sfaturi de la seogan (adica de la mine ? )

1. Primul lucru care mi-a sarit in ochi a fost un blogroll cu linkuri la site-uri de anunturi gratuite:

Unele dintre ele sunt linkuri reciproce :(. Pe unele dintre ele apar linkurile sub denumirea: Linkuri sponsorizate :(, dar nu au nofollow. Aveti grija, dupa Penguin va pot costa linkurile de genul asta.

2. Aveti o concentratie mare de ancore pe cuvinte care contin anunturi; v-as recomanda sa mai castigati ancore pe numele site-ului.

3. Aveti o concentratie mare de linkuri sitewide si linkuri care nu sunt in continut (de la multe directoare):

V-as recomanda sa castigati linkuri contextuale.

4. Nu stiu de ce, am sentimentul ca oamenii reactioneaza bine la anunturi pe site-uri de social media. Poate se si plictisesc, daca sunt prea multe, dar si reactioneaza puternic daca sunt interesante. V-as sugera sa va puneti la punct o strategie pe social media si sa adaugati butonale de Facebook, Tweet si Google + pe fiecare anunt in parte, ca userii sa aiba posibilitate sa dea share.

5. Am vrut sa vad cum stati cu continutul duplicat :). Ca urmare am cautat in site anunturi bucuresti si am gasit urmatoarele rezultate:

Dand clic pe http://www.kilipir.biz/anunt/anunturi-bucuresti/page/4/ am descoperit o eroare 404:

Pagina reala este: http://www.kilipir.biz/anunt/bucuresti/page/4/. Ati rescris URL-urile? Daca este cazul (venea mult trafic sau aveti multe linkuri la ele) va recomand sa le redirectati URL-urile vechi catre cele noi (1 la 1).

Obs: Felicitari pentru optimizarea tag-urilor. Foarte buna structura de titluri si descrieri. Optimizate, diferite pentru fiecare pagina. Sunt vizibil create pe o structura automata, dar userul nu le vede pe toate odata ca noi :).

Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *