Sfatul de la ora 5: Episodul 65: cu-drag.ro

Site: cu-drag.ro, magazin online de cadouri haioase pentru barbati si femei :).

5 observatii si sfaturi de la Ioana Barbu

1. Homepage: Prima recomandare ar fi sa faceti imaginile de pe fundal (cutiile de cadou) mai estompate. Atrag atentia in detrimentul informatiei utile.

2. Homepage/Meniu: Ar fi util pentru increderea vizitatorilor sa adaugati si linkul catre o pagina de contact in meniul principal. Poate unii dintre vizitatori doresc sa stie cine/ de unde sunteti. Si linkul catre sectiunea de Fidelizare ar trebui adaugat.

3. Pagina de produs: Recomand sa adaugati descrieri, dimensiuni si eventual exemple de folosire a produselor.

4. Shopping cart: Recomand sa renuntati la coloana dreapta, va poate dauna conversiei. In shopping cart clientul trebuie perturbat cat mai putin ca sa nu aiba niciun motiv sa revina asupra deciziei lui de a cumpara.

5. Shopping cart: Nu se vad metodele de plata la optinuea de comanda ca utilzator neinregistrat. In acest caz, posibilitatea de comanda ca vizitator neinregistrat nu se poate finaliza caci la acel pas invitati cumparatorul sa isi faca cont. Ar trebui sa renutati la aceasta optiune pana corectati in flow-ul de comanda acest aspect.

5 observatii si sfaturi de la Seogan, adica de la mine ?

1. Pentru paginatie va recomand sa implementati rel=next si prev, pentru a da sansa motoarelor de cautare sa indexeze paginile ca un continut unic, integrat. Mai multe detalii despre implementare aici.

2. Am observat ceva erori interne de server si erori 404.

Cand am verificat manual URL-urile care dadeau eroare 500, totul a fost ok. Merita insa sa verificati.

3. Paginile de produs nu prea au continut :(, asa cum a spus si Ioana mai sus. Si din punct de vedere SEO, ar fi important sa adaugati text care sa descrie produsul.

4. Am observat ca pentru anumite URL-uri, unele cuvinte sunt taiate. Exemplu: http://www.cu-drag.ro/cadouri-haioase/69-zaruri-p-entru-betivi-cadouri-haioase-online.html care ar fi mai recomandat sa fie http://www.cu-drag.ro/cadouri-haioase/69-zaruri-pentru-betivi-cadouri-haioase-online.html

Nu e o problema daca acest lucru se intampla numai pentru cuvinte cheie, dar va recomand sa verificati care este motivul pentru care se taie anumite cuvinte. Sa nu se taie si cuvinte cheie (din acelasi motiv).

5. Foarte putine domenii care trimit link-uri catre site, si la o evaluare initiala, majoritatea sunt directoare si comentarii. Vad ca ati inceput sa va promovati pe Facebook – foarte bine!

Incercati sa obtineti mai multe linkuri de calitate. V-as recomanda sa incepeti sa cereti review la produse, sa faceti parteneriate cu bloggerii. Nici ceva PR nu ar strica :).

Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *