Sfatul de la ora 5: Episodul 66: emonden.co

Site: emonden.co, site dedicat ascultatorilor de muzica de calitate ce isi doresc sa fie informati prin intermediul articolelor si despre showbiz-ul autohton si international.

5 observatii si sfaturi de la Ioana Barbu

1. Logo: Recomand sa marcati evident extensia .co (culoare distinca in logo). E posibil ca domeniul sa nu fie retinut usor din cauza ei.

2. Homepage / Carusel: Recomand adaugarea unui buton de call to action (Citeste tot, Mai mult, etc) in slide-urile caruselului. Se poate renunta la textul cu font mic pentru ca e dificil de citit atata timp cat caruselul este activ (slideurile se schimba singure).

3. Homepage / Listare articole: Constat ca unele articole repeta numele acestora la inceputul textului. La listarea articolelor in homepage acest lucru este destul de deranjant, facand articolul greu de citit. Textul respectiv ar trebui sa fie cat mai atragator ca sa determine clickul pe butonul “Citeste tot articolul”. As adauga si o optiune alternativa – “Vezi videoclipul” care ar putea sa coincida cu interesele unora dintre vizitatori.

4. Pagina articol: As opta pentru un singur sistem de rating in cadrul articolelor, mi se pare derutanta prezenta celor doua. In plus, in cazul melodiilor ratingul esta afisat sub intrebarea “Va place noua piesa?” aparent ca o masura a calitatii piesei prezentate in timp ce in cazul articolelor despre evenimente intrebarea suplimentara lipseste. In aceasta situatie este neclar ce masoara acest rating.

5. Sectiunea Despre noi nu vorbeste deloc despre persoana/persoanele implicate in proiect. O scurta prezentare ar fi utila si ar intampina mai bine asteptarile vizitatorilor care acceseaza pagina respectiva.

5 observatii si sfaturi de la Seogan, adica de la mine ?

1. Ghinion :(. La cateva minute dupa ce m-am uitat pe site, mi-a aparut un mesaj super interesant:

A durat in jur de cateva minute, poate 5 sau 6 – mie mi s-au parut mai multe :). Nu stiu care este motivul, poate ca lucrati chiar in acel moment la site, dar verificati care ar putea fi motivele care duc la asta si incercati pe cat posibil sa reparati.

2. Descrierile exista, dar sunt sigura ca o sa gasiti unele mai bune :). In cel mai rau caz, daca nu aveti timp sa le faceti mai complete si mai potrivite pentru useri, nu puneti descrieri. O sa aiba grija Google sa ia din pagini ceva relevant.

3. Am gasit cateva erori 404 pe unele pagini de tag-uri. Exemplu pe http://www.emonden.co/tag/lil-wayne, paginile 3,4,5,6 nu exista, dau eroare 404. Aici referinta cu eroarea 404 de pe pagina 2 – cea care exista:

4. M-am uitat un pic la linkurile pe care le primiti. Vedeti mai jos un link de la un site de evenimente.

Ce legatura are imaginea Twitter cu site-ul eventim.co? Este un joc periculos. Va sfatuiesc sa corectati linkul si sa il prezentati ca partener, banner propriu sau ceva mai sugestiv. Nu este singurul site de la care primiti link in acest fel :(.

5. Multe directoare printre site-urile care aduc linkuri, dar cu ancor texte naturale la prima vedere, ceea ce este bine. Incercati sa aduceti mai multe linkuri de calitate, si nu din reteaua proprie :).

Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *