Sfatul de la ora 5 :). Episodul 7: Cursuritenis.ro

Site: CursuriTenis.ro

Site de prezentare al antrenorului de tenis Sabin Chiscan.

Obiectivele site-ului:
– cresterea traficului (sa se faca cunoscut)
– cresterea numarului celor care se inscriu la cursuri de tenis

5 observatii si sfaturi de la Seogan (adica de la mine :))

1. Primul lucru pe care l-am vazut cand am intrat pe site a fost o eroare de implementare Google Analytics. Nu ar trebui sa fie vizibil, asta este clar :). Datorita acestei erori, vedeti cum sunt indexate anumite pagini:

Cursuri tenis eroare indexare

Neaparat trebuie rezolvata eroarea nu numai pentru user, ci si pentru ranking-uri. Dan o sa va spuna cum 🙂 (vedeti mai jos).

2. Daca ne uitam la pagina de Servicii si cea Despre Mine o sa vedem ca o mare parte din informatie (cea de mai jos) este comuna. As recomanda sa se modifice pagina Despre mine cu informatii despre Sabin Chiscan. As vrea sa vad si o poza, recomandari, experienta, eventual unde il pot gasi in social media.

Tenis pentru copii

3. Domeniul a fost ales special pentru optimizare pentru cursuri tenis. Pe langa cuvintele cheie generale din aceasta familie cursuri tenis, cursuri de tenis, as optimiza pagini specifice cu cuvinte mai specifice de genul lectii tenis, antrenor de tenis, instructor tenis. Mai putin trafic, dar si mai usor de ajuns in top. As merge si pe variante care sa contina tenis de camp. Fiind platforma WordPress, este foarte usor sa optimizati. Eventual cititi articolul acesta despre wordpress seo.

4. Majoritatea linkurilor primite de site sunt pe bloguri in comentarii (chartul de mai jos este realizat cu cognitiveseo.com). Ar merita sa se munceasca mai mult pe partea de link building. Incepand cu directoarele, pana la idei creative cu concursuri in care se poate da un curs gratuit. Facebook, Twitter ar putea ajuta pentru aducerea de trafic si pentru cresterea autoritatii sociale a paginilor.

Cursuri tenis comentarii pe bloguri

5. Anchor text-ul folosit pentru linkuri nu este deloc relevant site-ului; ar trebui folosite cuvinte cheie sau atunci cand nu se poate altfel, numele antrenorului de tenis: Sabin Chiscan.

5 observatii si sfaturi de la Olivian Breda

Cum văd eu site-ul, din perspectiva unui site de prezentare?

1. Estetic, mi se pare foarte depersonalizat; un site ar trebui să aibă un USP (Unique Selling Proposition); întrebarea e – prin ce se diferențiază site-ul, ca design?

2. Mă aștept ca ordinea unui meniu să nu fie:

Home | Contact | Despre mine | Servicii oferite
ci:
Home | Despre mine | Servicii oferite | Contact

Se poate edita header.php (cred că acesta este fișierul) și face ca ordinea paginilor să fie “menu order”. Pentru WordPress, când se editează o pagină, se poate stabili un număr de ordine ca sa apara pe pozitia respectiva in meniu.

3. Tema ar trebui tradusă în limba română.

4. Secțiunea de linkuri din sidebar ar trebui eliminată. Probabil ca a venit cu tema “la pachet”.

5. Tema a fost gândită pentru două coloane de widget-uri; în prezent are doar una și arată destul de rău.

5 observatii si sfaturi de la Cristian Filimon

1. Titlu ce apare la homepage (SABIN CHISCAN) ar trebui modificat, avand in vedere ca este un site dedicat cursurilor de tenis as folosi cuvinte din aceasta familie lexicala. Acelasi lucru se aplica si la paginile de „contact”, „despre mine” si „servicii oferite”.

2. Imi place ca a incercat sa creeze un design personalizat pentru tenis, ca a introdus butoane de share pentru twitter, facebook, insa din pacate designul nu arata a fi unul profesionist. Avand in vedere ca site-ul este dezvoltat pe o platforma wordpress as investi intr-un design de site (suma nu este mare iar impactul vizual este imens). Template-uri de wordpress se pot cumpara de peste tot, iar cu putin efort in cautare va gasi si ceva foarte apropiat de profilul site-ului sau astfel incat sa aiba cat mai putine modificari de facut.

3. Pagina de servicii oferite trebuie sa aiba mai mult continut. Este probabil cea mai „profitabila” pagina a site-ului, acolo unde ar trebui sa ajunga clientii. Din punct de vedere SEO as face cate o pagina pentru fiecare serviciu in parte (Initiere in tenis pentru copii si adulti, Pregatire in tenis pentru jucatori de nivelul mediu-avansat, Performanta in tenis, Tenis de agrement (hobby), Sparing-partner (partener de joc), Asistare jucatori in cadrul competitilor de tenis), si as adauga pe fiecare pagina o descriere mai ampla despre serviciu respectiv (continut ce va deveni relevant pentru diverse cuvinte cheie).

4. Din punct de vedere comercial as pune preturi, pachete de preturi si poze pentru servicile oferite, de asemenea ar putea functiona ca sursa de trafic filmele/tutoriale uploadate pe site-urile video (gen Youtube si Vimeo). Totodata, vad ca lipseste partea de social media, as crea o pagina de Facebook pentru pasionatii de tenis, as organiza cateva concursuri in care sa ofer diverse premii: ori o partida de tenis, ori un curs de initiere, ori altceva.

5. Imi place ca se creaza continut pentru a atrage trafic, pentru a functiona mai bine as face o serie de articole educative ce au totodata scop comercial, de exemplu: de ce nu e bine sa inveti sa joci tenis singur, de ce e bun tenisul pentru copii tai, de ce tenisul este bun ca sport, locuri unde se poate juca tenis in Bucuresti, articole in care as explica beneficilie tenisului, as oferi ceva de calitate pentru vizitatori iar in final as putea promova fara probleme serviciile pe care le fac.

5 observatii si sfaturi de la Dan Brasoveanu

1. La o prima vedere pe site, dupa ce am navigat prin el, as sugera o alta tema de wordpress. Zic asta pentru ca tema actuala e foarte grea pentru ochi, lecturarea blogului fiind foarte dificila din cauza scrisului mic si alb care este pozitionat pe un vernil deschis. Ideea de baza in readability (cat de citibil e o pagina web) este ca scrisul sa fie in contrast cu fundalul dar in acelasi timp culorile pentru scris si pentru fundal trebuie sa fie complementare, astfel incat textul sa fie cat mai lizibil si usor pentru ochi.

2. Un alt lucru pe care l-am observat si nu da foarte bine la un utlizator care viziteaza blogul pentru prima oara este aparitia acestei linii de cod in header-ul site-ului :

Cursuri tenis

Din ce am vazut in codul sursa al paginilor aceste linii de cod apar datorita unui plugin “Google Analyticator 6.2” care nu functioneaza la parametrii normali. Recomandarea mea ar fi dezinstalarea acestui plugin si instalarea plugin-ului “Google Analytics for WordPress “. Acest plugin ofera foarte multe posibilitati de tracking prin Google Analytics.

3. La o scurta analiza SEO (Search Engine Optimization) on page am observat ca toate paginile de pe site, nu au nici un meta description si asta nu este un lucru foarte bun. Un meta description este o scurta descriere de 160 – 165 de caractere a paginii, care este preluata de Google Search si afisata sub link-ul paginii atunci cand aceasta este afisata in paginile de rezultate ale Google, mai jos se poate vedea ce descriere este generata de Google pentru site-ul cursuritenis.ro

Cursuri tenis indexare

Meta description-ul ajuta foarte mult la atragerea de clickuri de pe paginile Google Search, un meta description bun trebuie sa contina in cele 160-165 de caracter, macar o data cuvantul cheie pe care pagina il targeteaza si un indemn la o actiune ca “afla mai multe”, “citeste mai mult”, “descopera”, “vezi” etc.

4. Titlul homepage-ului de la site nu este optim deoarece ma gandesc ca se urmareste targetarea expresiilor cheie “cursuri de tenis”,”cursuri tenis” iar momentan titlul homepage-ului este “Sabin Chiscan” , as sugera ca titlul pentru homepage sa fie transformat in “Cursuri tenis | Antrenor tenis Sabin Chiscan” iar expresia din header-ul site-ului sa fie ” Cursuri de initiere in tenis. Oferite de antrenorul Sabin Chiscan” sau alta variatie. Aparitia acestei expresii in toate paginile din site il va ajuta pe Google sa inteleaga pentru ce categorie si tip de cautari este relevant site-ul.

5. Un alt lucru la care site-ul ar avea de lucrat, este partea de copywriting, formatarea textului si inserarea de continut media in articole. In prim rand articolele de pe site imi dau impresia ca au fost luate dintr-o carte sau revista de specialitate si puse pe site. Ma gandesc ca site-ul se vrea a fi o sursa de informatie pentru cei care se vor sa fie initiati in tenis, iar ca sa atragi atentia pe web trebuie sa generezi un continut unic si atractiv. De asemenea as sugera folosirea unor poze mai sugestive si de o calitate mai buna si chiar inserarea de clipuri de pe youtube cu diverse miscari de tenis sau antrenamente.

Vrei sa-ti imbunatatesti site-ul?

Trimite un mail la gabi [at] seogan [punct] ro sau lasa comentariu la Sfatul de la ora 5 cu numele, adresa de mail, URL-ul site-ului pe care il doresti analizat, si cu obiectivele pe care le ai pentru site. In fiecare saptamana voi scrie un post in care o sa fac o scurta prezentare a site-ului, obiectivul lui si dau cele 5 sfaturi de imbunatatire. In plus, o sa invit si alti specialisti de pe piata de online din Romania sa se implice. In functie de disponibilitatea lor, cele 5 sfaturi ar putea deveni 10 sfaturi, 15 sfaturi, 20 sfaturi…

Nu uita, in fiecare sambata, la 5pm, la Sfatul de la ora 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *