Sfatul de la ora 5 :). Episodul 26: mtrailer.ro

Site: mtrailer.ro, un site al carui scop este acela de a deveni sursa de informare despre ultimele noutati cinematografice.

Obiectivul analizei:
– evaluare seo a site-ului
– sfaturi pentru cresterea traficului

5 observatii si sfaturi de la Olivian Breda

1. Evaluare SEO
– Nu pot face o evaluare obiectivă într-un review în 5 puncte. Fac audituri complexe de SEO, dar ca să zic “bun / slab” dintr-un audit simplu, îmi e peste mână. Vă recomand să vă uitați peste auditurile SEO realizate de mine (strict cele SEO) și să vă faceți singur o evaluare, e redată procedura destul de bine:
Review complex site – Fii eficient!
– De ce folosiți meta tag-ul keywords? E inutil.
“trailer, trailere, filme, filme noi, actiune, comedie, groaza, filme de groaza, filme bune, seriale, stiri”;
– Nu folosiți tag-ul H1 pe homepage. Are o influență minimală, totuși.
– O mare parte din valoarea unui audit pe partea de SEO ține de linkuri:
Open Site Explorer
În opinia mea, aveți o problemă reală cu numărul și calitatea linkurilor – ambele sunt slabe.
Vedeți pe OSE detalii.
– Legat de titlurile site-ului:
site:mtrailer.ro – Căutare Google
aveți tendința de supra-optimizare (să optimizați multe pagini din site specific pentru cuvinte cheie cu trafic mare) și și de canibalizare (să optimizați mai mult de o pagină din site pentru același cuvânt cheie). Detalii despre canibalizare:

2. Sfaturi despre cum să creșteți în trafic:
– Cred că la voi ar merge bine integrarea cu zona de entertainment, mă gândesc de exemplu la rețelele sociale. Aș căuta soluții pe partea asta – crearea unei comunități / reclame pe Facebook / integrare foarte bună cu zona de social / activități dedicate rețelele sociale.
– Pentru SEO, nu ați făcut, din ce văd, lucruri care să împiedice accesul motoarelor de căutare, și aveți și lucruri care ajută. Pentru a crește, m-aș axa, așadar, în principal pe obținerea de linkuri noi de calitate, cât mai numeroase. Asta ar fi soluția de SEO.

3. Uzabilitate:
– Pe prima pagină aveți un buton “Comentează”. În opinia mea, după ce am citit 3 rânduri de text și am văzut o imagine, nu am încă pofta de a comenta, mi se pare puțin relevant butonul acolo.
– Aveți o mare problemă cu diferența Above the fold și Below the fold:
Above the fold – Wikipedia, the free encyclopedia
La voi pe homepage e imagine cu Happy Feet 2. Dacă ar fi click-abilă, dacă aș vedea un video în header, da, ar fi OK zona respectivă. În prezent însă, afectează negativ ușurința de navigare în site.

4. Texte – analiza celui mai recent articol din site (Paranormal Activity continuă! Va fi produs şi Paranormal Activity 4! – MTrailer):
– Aici:
“dar din senin, sunt bântuiţi”
virgula e pusă prost – ori ar trebui “din senin” să fie încadrat de virgule, ori să nu existe nicio virgulă.
– Aici:
“Şi deşi nu impresionează cu nimic şi nici nu spune mare lucru totuşi”
virgulele ar trebui să fie:
“Şi, deşi nu impresionează cu nimic şi nici nu spune mare lucru, totuşi”
+alte greșeli cu virgule, pe care nu le mai descriu.
– Se pune punct ca separator de mii și sute:
“15000 de dolari”;
– “anii 80” => “anii ’80”.
– Scrieți “a crea” greșit:
Greseli frecvente in limba romana
“pot creea filme bune”;

5. Opinie personală:
– Aveți prea multe rețele sociale către care trimiteți. Da, e OK integrarea, dar nu cu Delicious și Technorati.
Cum adaugi un buton de rețele sociale – Twitter / Facebook / LinkedIn / Hi5 / Yahoo! Messenger pe blogul tău WordPress? – Fii eficient!
– Dacă sunt în pagina unui articol de la voi din site:
Paranormal Activity continuă! Va fi produs şi Paranormal Activity 4! – MTrailer
feed-ul de RSS nu îmi apare în address bar-ul din FireFox și Chrome (nu pot să mă abonez direct din browser).
– Aș pune alt text pentru “urmărește-ne”:
Despre textul “Urmărește-mă pe Twitter” sau “Distribuie pe Facebook” – Fii eficient!
– Site-ul mi se pare foarte aglomerat/încărcat.

5 observatii si sfaturi de la Seogan

1. Aveti erori 404. Exemplu: http://www.mtrailer.ro/recenzii/2491-recenzie-contagion.html pe http://www.mtrailer.ro/filme/recenzii.html si http://www.mtrailer.ro/filme/recenzii/2809-recenzie-the-girl-with-the-dragon-tattoo.html. Ar fi indicat sa le rezolvati :).

2. Foarte bine alese cuvintele cheie pentru pagina home: filme noi, trailere filme descriu foarte bine site-ul. As sugera adaugarea cuvintelor: filme 2012 si respectiv filme noi 2012 datorita cresterii cautarilor pe aceste versiuni, crestere aratata de Insight for Search. Vedeti mai jos graficul pentru filme 2012. Aceeasi crestere se observa si pentru filme noi 2012.

3. Anchor textele pentru inbound linkuri conteaza foarte mult. Unele dintre ele sunt super ok, dar unele nu.

Sugerez sa contactati webmasterii site-urilor unde linkurile nu au anchor text relevant si sa ii rugati sa modifice linkurile. (graficele au fost realizate cu ahrefs.com).

4. V-as sugera sa urmariti cu atentie linkurile pe care le pierdeti in timp vs. linkurile pe care le castigati. Nu spun ca statistica de mai jos e 100% corecta, dar ar trebui verificat daca intr-adevar ati pierdut linkuri in ultima perioada. Acest lucru ar trebui sa fie contracarat ori cu castigarea de noi linkuri, ori cu repararea linkurilor pierdute.

5. 38 de domenii de la care primiti linkuri, unele fiind de calitate de pe site-uri cu acelasi topic cu site-ul vostru, ceea ce este super.

As sugera:
– sa submiteti site-ul la directoare cu anchor text pe cuvintele cheie pe care vreti sa rankati
– sa obtineti linkuri in text, pentru ca o mare parte din cele de sus sunt sitewide; daca aveti continut unic puteti incerca sa faceti parteneriate cu site-uri si bloguri care sa va dea credit

Vrei sa iti imbunatatesti site-ul?

Trimite un mail la gabi [at] seogan [punct] ro sau lasa comentariu la Sfatul de la ora 5 cu numele, adresa de mail, URL-ul site-ului pe care il doresti analizat, si cu obiectivele pe care le ai pentru site. In fiecare saptamana voi scrie un post in care o sa fac o scurta prezentare a site-ului, obiectivul lui si dau cele 5 sfaturi de imbunatatire. In plus, o sa invit si alti specialisti de pe piata de online din Romania sa se implice. In functie de disponibilitatea lor, cele 5 sfaturi ar putea deveni 10 sfaturi, 15 sfaturi, 20 sfaturi…

Nu uita, in fiecare sambata, la 5pm, ne intalnim la Sfatul de la ora 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *