Sfatul de la ora 5 :). Episodul 39: SfatulParintilor.ro

Site: sfatulparintilor.ro, site de articole, retete, sfaturi pentru parinti.

Obiectivul analizei: cresterea traficului.

5 observatii si sfaturi de la Olivian Breda

1. Reduceți template footprint. Site-ul e încărcat foarte tare, variația de la o pagină la alta e mică, paginile sunt asemănătoare unele cu celelalte din cauza template footprint-ului.
Aș scoate widget-ul cu Realitatea.Net. Aș scoate RTV.net. Mult prea multă reclamă în site, Google Panda nu apreciază asta.

2. De ce newsletter în header sau în footer, unde m-aș aștepta să fie?

3. Aș rezolva cât mai multe din problemele semnalate aici:

4. Aveți o autoritate a domeniului și a paginii principale destul de scăzute:

Nu e foarte slab, însă comparativ cu numărul articolelor din site și cu faptul că activați pe o piață ce ar trebui să trăiască din linkuri, stați rău.

5. Am intrat în pagina de articol:

Am monitor de 24″ și văd doar primele trei rânduri din articol:
“Se spune ca barbati sunt infideli “din constructie”, insa, in realitate, in zilele noastre femeile inseala mai mult decat barbatii, a dezvaluit un sondaj recent efectuat de o companie britanica, citat de ThirdAge.”.
E foarte rea poziționarea știrilor în site.
V-aș recoamnda, tot pentru pagina de articol, să vă uitați și aici:

(strict secțiunea copywriting aș citi-o).

Succes!

5 observatii si sfaturi de la Seogan

Imi place ca e site de sfaturi :). Se potriveste bine cu tema seriei acesteia de articole.

1. Un site de mobile este de interes doar daca esti pe telefon mobil.

Redirectati userii care vin de pe mobil pe versiunea mobila. Daca vreti ca toti userii site-ului sa stie despre asta, scrieti o stire si mentionati informatia in urmatorul newsletter.

2. Aveti foarte multe anunturi in primul screen al ecranului. La ce e subliniat mai jos cu rosu, se mai adauga si branding-ul Bonnisan la care daca userul da click este directat catre hboutique.ro.

Google a facut in ianuarie un update de algoritm in care a fost luata in considerare cantitatea de continut original in primul ecran vazut de useri. Asta ar putea sa fie o cauza pentru care site-ul vostru nu este foarte relevant la anumite cautari.

3. Distributia de anchor text este foarte naturala. Multe linkuri pe numele site-ului, unele nu au ancore (asta e normal cand totul se intampla natural):

Ar trebui sa mai atrageti linkuri cu ancor texte pe cuvinte cheie pe care vreti sa rankati. Inclusiv pe pagini interne. Multe cautari se gasesc pe subiecte legate de sarcina si parinti.

4. Versiunea non-www exista si este diferita din punct de vedere al continutului de versiunea www. Pare a fi versiunea mobile:

Nu sunt sigura ca asta este setarea sau este un bug si nu a putut fi identificat calculatorul meu ca atare. Nu cred totusi ca este un bug.

Va recomand sa redirectionati 301 versiunea non-www la versiunea www si sa creati versiunea de mobil pe m.sfatulparintilor.ro unde vor fi redirectati userii care viziteaza site-ul de pe mobile.

5. Majoritatea titlurilor au la sfarsit adaugat Mii de articole, retete, forum, sfaturi pentru parinti, familie si viata:

Nu aveti nevoie de ele. Stergeti-le. Vreti sa dati autoritate cuvintelor care descriu pagina.

In plus, daca ne uitam la descrieri, vedem ca sunt destule pagini care nu au.

Sunt de folos pentru useri; CTR-ul (rata de clic) de pe listarile din paginile cu rezultate este unul dintre factorii de rankare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *